Bettina Regeling- Cabrera; Schilderen is ….

geplaatst in: Algemeen | 0

Zonsondergang-bij-een-margrietenveldIn CODA Bibliotheek De Maten zijn van 12 mei tot 30 juni a.s. schilderijen te zien van Bettina Regeling-Cabrera. Haar schilderijen worden veel verkocht en hangen nu in Paraguay, Brazilië, Amerika, Frankrijk, Zweden en in meer dan 40 steden in Nederland.

Bettina is geboren in Paraguay in 1970. Zij is afgestudeerd als architect aan de Universiteit van Asunción en in 2004 naar Apeldoorn verhuisd. Tijdens haar studie heeft ze veel geleerd over het mengen van kleuren, over aquarelleren en tekenen met houtskool. Ze heeft toen ook lessen genomen in schilderen met olieverf. Met acrylverf en pastelkrijt werken heeft Bettina zichzelf aangeleerd uit boeken en door veel te oefenen. In Paraguay had zij haar eigen lijn van handgeschilderde decoratieartikelen voor kinderen. Eenmaal in Nederland won zij in 2006 de tweede prijs in de schilderwedstrijd van Kleurenpalet in de Achterhoek.

“Hoe kan ik met woorden vertellen over de vrolijke kleuren van een bloemenveld, of de warmte die de rode kleuren van een zonsondergang bij een korenveld uitstraalt… hoe kan ik met woorden vertellen de gevoelens die de zonnestralen door de bomen van het bos in je laten verschijnen… dit kan ik alleen vertellen met de kleuren die uit mijn harte komen. Zoals architectuur is schilderen altijd een passie van mij geweest. Ik kan me niet herinneren dat er een moment in mijn leven was dat ik niet aan het tekenen of schilderen was. Schilderen was en is nog steeds als een heel goede vriendin die me steunt in moeilijke momenten, maar ook in goede tijden. De enorme kracht van het schilderen die je alleen maar vrolijk maakt, wil ik altijd in mijn schilderijen laten zien met de kleuren die uit mijn hart komen.” Bettina Regeling-Cabrera

De expositie is vrij te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek. U vindt CODA Bibliotheek De Maten aan het Violierenplein.

Bron: website CODA