Vijf colleges portretkunst in Kunsthuis KEK

geplaatst in: Algemeen | 0

Kunsthistorica Sophie van Steenderen neemt u onder de noemer Ecce Homo – Portretkunst door de eeuwen heen in 5 colleges mee in de wereld van de portretkunst.

Al zolang als de kunst bestaat worden er portretten gemaakt. Keizerportretten op Romeinse munten, prinsen met pofbroeken te paard, mysterieus glimlachende dames, rijke burgers met molensteenkragen, zelfportretten met verbonden oren, mondaine actrices, stuntelige pubermeisjes in badpakken, trotse chirurgijnen…. Geen ander genre in de kunst brengt ons zo dicht bij het verleden als het portret. En er bestaat geen fijnere bezigheid dan mensen kijken!<
Iedere les in gewijd aan een subgenre: zelfportretten, familie- en huwelijksportretten, kinderportretten, portretten van machthebbers, en portretten van beroemdheden.
Aan de hand van talloze portretten trekt niet alleen de geschiedenis aan u voorbij, maar wordt tegelijkertijd de ontwikkeling van de kunst zelf zichtbaar: de meest uiteenlopende stijlen en stromingen passeren de revue in geschilderde, gebeeldhouwde en gefotografeerde portretten.

Data en tijd: 18 en 25 juni, 2, 9 en 16 juli van 13:30 tot 15:30 uur. Locatie: Kunsthuis KEK (Kollektief Eper Kunstenaars), Beekstraat 5 in Epe.

Voor info over aanmelden, zie KEK