Mathilde, 80 jaar muze in Kasteel Ruurlo

geplaatst in: Algemeen | 0

Op zaterdag 7 juli a.s. is het 80 jaar geleden dat Mathilde de Doelder (1938-1977) geboren werd. Ter gelegenheid hiervan krijgen bezoekers op die dag in Kasteel Ruurlo bij haar beroemde portret een gratis flitscollege over deze extravagante muze van schilder Carel Willink.

Een ode aan Het Fenomeen, levend kunstwerk, paradijsvogel, gekleed in uitzinnige creaties van Fong-Leng. Haar voornaam was genoeg, Amsterdamse trambestuurders waarschuwden passagiers: “Alle ogen naar rechts, daar loopt Mathilde!”. In Kasteel Ruurlo zijn ook vijf creaties van Fong-Leng te zien.

De eerste tien bezoekers van Kasteel Ruurlo ontvangen op zaterdag 7 juli ook de veelgeprezen biografie Mathilde – Muze, mythe en mysterie. Het boek is een zoektocht van auteur Lisette de Zoete naar het leven van deze markante persoonlijkheid met interviews met o.a. Fong-Leng, Marte Röling, Imca Marina, Lotti en Maria Heyboer en Mathildes zussen.

Gorssel