Cultureel Festival ‘Bloeiend’ start nieuwe culturele seizoen

Gallowstsreet

GIGANT, CODA en ACEC vieren op zaterdag 1 september de start van het nieuwe culturele seizoen met Bloeiend. Tussen 12:00 en 17:00 uur is er op en rondom het Van Reekumplein (tussen GIGANT en CODA) heel veel te zien en te beleven op het gebied van muziek, dans, kunst, theater, techniek, mode en circus.

Naast een mooie line-up aan muziek optredens, groot en klein, is er op deze dag nog meer te beleven. Muziekliefhebbers kunnen beats (leren) maken en verschillende muziekinstrumenten uitproberen, zoals basgitaar, trompet, viool, gitaar, hobo en harp. De creatieve bezoekers kunnen o.a. illustreren, schilderen en naaien in het naaiatelier. Liefhebbers van techniek kunnen deelnemen aan een robottoernooi vanuit CODA Fablab en meebouwen en programmeren aan de langste knikkerbaan. CODA Precious Plastic laat bezoekers kennis maken met de machines die van plastic afval een nieuw en fantastisch eindproduct kunnen maken. Verder is er straattheater, een circusspeelplaats, theaterkaraoke en een verhalenwerkplaats. Het festival wordt om 17.00 uur afgesloten met de opening van Apeldoorn Fotostad.

Tussen 16:00 en 17:00 speelt de band Gallowstreet op het Van Reekumplein!
Gallowstreet zijn de enfants terribles van de Nederlandse blaasmuziek, met hun bijzondere mix van hiphop, funk, afrobeat en dance. Dit 12-koppige collectief speelde onder andere al op Dour, North Sea Jazz, Lowlands en Into the Great Wide Open. Festivalweides gingen voor het bijltje en de festivalgangers die door band genoeg opgepept waren om nog tot het ochtendgloren door te feesten, kregen de kopertonen maar niet uit de oren. Gallowstreet weet dondersgoed waar het feest is en is altijd dienstbaar daar waar er behoefte is om te dansen.

Het programma wordt de komende weken steeds aangevuld, houd daarom de website Gigant goed in de gaten.