Street art in Apeldoornse Binnenstad

geplaatst in: Algemeen | 0

Er komen steeds meer nieuwe winkels, horecagelegenheden en andere leuke plekken bij in de binnenstad van Apeldoorn. Maar zoals in iedere stad is er in onze binnenstad ook sprake van zichtbare leegstand. Wij zetten het in Apeldoorn graag om naar iets moois. Centrummanager Hella Soethof en de organisatie van het Street Art Festival in Apeldoorn hebben de koppen daarom bij elkaar gestoken om te kijken hoe deze leegstand ingezet kan worden om de binnenstad juist op te fleuren in plaats van af te breken.

Om het straatbeeld aantrekkelijker en verrassender te maken, zijn leegstaande panden te voorzien van Street art. Het betreft o.a. werk met graffiti maar ook met tape-art. Tape art is een relatief onbekende street art techniek en kenmerkend door rechte lijnen en fel kleurengebruik. De werken zijn via een speciale street art wandelroute route te bezoeken. De flyer is te downloaden via onderstaande link:

street art flyer