KuVa-expositie: Tini Muller met emaillekunst

geplaatst in: Algemeen | 0

 

Op uitnodiging van KuVa (Kunstenaarscollectief Vaasen) exposeert Tini Muller met emaillekunst in woonzorgcentrum De Speulbrink aan de Brunholdplaats 5 in Vaassen. De tentoonstelling is tot en met 7 december aanstaande te bezichtigen.

Tini Muller (1944) heeft op latere leeftijd het vak van sieraden maken geleerd op de Vakschool voor Goud- en Zilversmeden, eerst in Amsterdam en daarna in Schoonhoven. Het bezig zijn met het creëren van mooie en artistiek verantwoorde sieraden vindt ze een uitdaging. Uitgangspunt is het maken van sieraden die je niet zomaar in winkels kunt kopen. Naast het ontwerpen en vervaardigen van sieraden van (on)edele metalen, werkt ze met emaille. Als voorzitter van de VNE (Ned. Ver. v. Emailleurs) promoot ze sieraden waarin emaille is verwerkt. Emaille is kunst van glas op metaal: goud, zilver, koper, staal en zelfs op titanium.