Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie Verhaal in Beeld

24 november 13:00 - 2 december 17:00

Wanneer je twee kunstenaars bij elkaar brengt die allebei denken als een beeldhouwer, maar werk maken dat je aan de muur kunt hangen, krijg je wel een heel bijzondere expositie. Dat is het geval met de expositie ‘Verhaal in beeld’ van Eline van de Ridder en Peter ten Lohuis in de Loolaan Galerie, 24 november t/m 2 december.

Na een vliegende start als jonge ondernemer heeft Eline van de Ridder in 2016 gekozen voor het kunstenaarschap. Over haar werk zegt Eline: ‘Mijn werk ís het verhaal. Het vangt in beelden waar ik de woorden niet voor kan vinden’. Ze werkt graag en veel met bladgoud en leer in combinatie met alledaagse en/of industriële materialen. Elke impuls werkt zij slechts één keer uit in een uniek object, soms opgebouwd uit meerdere delen die dan onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Door haar unieke manier van werken produceert ze slechts 8 tot 10 werken per jaar. Voor het eerst zullen haar werken op deze expositie te koop zijn.

Peter ten Lohuis exposeert meerdere schilderijen uit zijn serie ‘Gobelin Tales’. In plaats van het traditionele schilderslinnen, schildert Peter met olieverf op gobelin gewoven stoffen. Deze stoffen zijn een verwijzing naar zijn verleden. De structuur van de stof blijft altijd zichtbaar in het schilderij, zoals herinneringen ook nooit helemaal verdwijnen. De geschilderde figuren op het doek zijn een zoektocht naar oervormen die we al mens gemeenschappelijk hebben. Oervormen zoals we die tegenkomen in onze eigen cultuur maar bijvoorbeeld ook in India of het Midden-Oosten.

Twee kunstenaars die met hun werk hun eigen verhaal in beeld brengen, wat een bijzondere expositie oplevert en het bezichtigen zeker de moeite waard is.

De expositie is geopend op 24 en 25 november en 1 en 2 december, van 13.00 tot 17.00 uur, in de Loolaan Galerie, Loolaan 31a in Apeldoorn.

Kijk voor meer info op www.ateliersapeldoorn.nl

Gegevens

Begin:
24 november 13:00
Einde:
2 december 17:00
Evenement Tags:

Locatie

Loolaangalerie
Loolaan 31A
Apeldoorn, Gelderland Nederland